Afgelopen zomer heb ik twee maanden gewerkt bij Jacqueline en Fred op Chateau de Blomac in Zuid-Frankrijk. Ik was de eerste die aankwam op het chateau begin juli. In het begin vond ik het best spannend omdat ik naast het werken op campings geen horeca ervaring had, maar dat was achteraf nergens voor nodig. De eerste week is alles duidelijk uitgelegd door Jacqueline. Fouten maken of een keer iets vergeten mag, daar wordt je wel
op gewezen, maar daar leer je ook van. Er zijn veel kleine details waar je op moet letten, maar op een gegeven moment krijg je daar routine in en gaat het vanzelf. Wanneer je je werk goed uitvoert, krijg je hier ook waardering voor. Er wordt gewerkt met een rooster, in principe ben je buiten die tijden vrij. De diensten die je draait worden afgewisseld, wat het werk, vind ik, leuker maakt omdat je dus een beetje afwisseling hebt. Er gebeurt altijd wel iets, maar voor de rest zijn er gewoon standaard werkzaamheden die gedaan moeten worden waaronder veel schoonmaken. Ik persoonlijk vond de lengte van de diensten prima te doen, ja het zijn wel lange diensten, maar je krijgt daar omheen ook genoeg tijd om uit te rusten en leuke dingen te doen. Er wordt gewoon goed voor je gezorgd!

Naast het lekkere weer heb ik in een super leuk team gewerkt, waarmee ik nog steeds contact heb. De sfeer was erg goed tijdens het werk en daarbuiten. Ik heb ook veel mooie plekken gezien en wandelingen gemaakt in de bergen. Laat je niet teveel afschrikken wanneer je weinig ervaring hebt of geen Frans kan, je vult elkaar wel aan en het is een kans om nieuwe dingen te leren. Deze ervaring had ik echt niet willen missen!

Door: Annika van Adrichem