Afgelopen zomervakantie ben ik 6 weken lang gaan werken in Frankrijk bij Chateau Cazaleres. Het was de eerste keer dat ik voor een langere tijd van huis wegging en vond dit best spannend! Ik vloog van Amsterdam naar Toulouse en werd daar opgehaald van het vliegveld, toen was het nog een uurtje rijden naar Daumazan Sur-Arize. Ik werd goed ontvangen bij het chateau door mijn collega’s, ik voelde mij er meteen thuis. Bij het chateau heb ik gewerkt in de poolbar (snackbar) en als gastheer in het restaurant.

Ik voelde mij meteen op mijn gemak omdat er veel Nederlanders verbleven op het park. Zes dagen per week werkten we hard, maar het was mij het allemaal waard! Wanneer je vrij was kon je met collega’s lekker chillen bij het zwembad of je ging er op uit bijvoorbeeld naar de stad Toulouse of omgelegen dorpjes of steden vlakbij Daumazan Sur-Arize.

Elke maandag was er een gezellige markt met eetkraampjes en elke woensdag een speciale eetavond. Bijvoorbeeld een Moules Fritesavond, Spareribsavond en een Paella-avond. Dat maakte werken in Frankrijk tot een leuke ervaring! Af en toe danste ik gezellig mee met het animatieteam die elke dag de ‘Happy Disco’ om 17:00 organiseerden.

Het was een klein maar leuk team en de samenwerking met het management verliep ook goed. Bij problemen etc. kon je altijd je ei bij hun kwijt. Ook werden er veel dorpsfeesten georganiseerd in de rondom gelegen dorpen en kon je daar lekker genieten van de Franse muziek. Ik vond het heel jammer dat ik weer naar huis toe moest. Ondanks het harde werken heb ik heel veel plezier beleeft met mijn collega’s en wou ik gewoon blijven!

Werken in Frankrijk is zeker aan te raden! Vindt hier meer vacatures voor vakantiewerk in Frankrijk!

Werken in Frankrijk