In mijn tussenjaar wilde ik graag een periode naar het buitenland, om nieuwe ervaringen op te doen en even weg te zijn van huis. Dankzij wereldwerk ben ik toen vakantiewerk op een camping in Duitsland gaan doen, namelijk Camping Holländischer Hof (aan de Moezel) waar ik ruim twee maanden met veel plezier heb gewerkt. Aangezien het de eerste keer was dat ik zoiets ging doen, had ik er wel mijn twijfels over.

Dat was uiteindelijk nergens voor nodig, want alles was goed geregeld (bijv gratis maaltijden, een eigen caravan), en het (nederlandse) campingteam was gezellig. De eerste dagen waren het zwaarst, maar na de eerste week was ik vrijwel helemaal ingewerkt en ging het helpen van Duitse gasten me ook goed af.

Ik werkte zes dagen per week. Het vakantiewerk varieerde ongeveer elke dag, waardoor het niet ging vervelen: ik werd ingezet in de receptie, de campingwinkel en het campingonderhoud. Ook op mijn vrije dag vermaakte ik me en met het team hadden we vaak gezellige avonden.

Voor mij was het een perfecte invulling voor een deel van mijn tussenjaar: het was leuk en leerzaam, en bovendien was het goed voor mijn talen, mijn cv, mijn portemonnee en mezelf. Wat wil je nog meer?

Zeker als je het nog nooit hebt gedaan en je ervoor open staat kan ik vakantiewerk in Duitsland zeker aanraden. Het kan zeker geen kwaad om een tijdje uit je comfort zone te stappen en naar het buitenland te gaan. Je vindt vacatures voor Duitsland hier!

Door; Koen de Groot