Reisverzekering

Een speciale reisverzekering voor vakantiewerk in het buitenland is vaak nodig. Nederland ben je voor ziektekosten verzekerd, maar hoe zit dat als je op reis gaat? In de meeste gevallen ben je maar ten dele verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, dit is per verzekering verschillend. Ook het verzekerde bedrag kan nogal verschillen. Daarom is het verstandig een aanvullende reisverzekering af te sluiten als je vakantiewerk in het buitenland gaat doen.

Een goed dekkende verzekering is niet alleen belangrijk voor jezelf, het beperkt ook eventuele risico’s voor de betrokken partijen (bv. het lokale bedrijf of project) in het geval van calamiteiten. Zorg dus dat je voor je aankomst op je plaats van bestemming een geldige en goed dekkende verzekering bezit. Vaak is dit ook verplicht! Vakantiewerk en/of vrijwilligerswerk wordt vaak niet of slechts beperkt vergoed bij de meeste reguliere reisverzekeringen. Voor deze gevallen is het verstandig een verzekering af te sluiten die dit wel vergoedt. Bij sommige verzekeraars is er wel een uitbreidingsmogelijkheid maar hiervoor betaal je een toeslag. Check dus bij je huidige verzekeraar vakantiewerk in het buitenland dekt. Anders is een goed alternatief de verzekeringen van Joho of bij voorbeeld Tasman Verzekeringen.

Voor meer informatie betreffende deze verzekering kan je kijken op JoHo. Tevens biedt JoHo andere reisverzekeringen aan welke je op de site van JoHo kan vergelijken. Mocht je een verzekering afsluiten, dan is het belangrijk aan te geven dat je deze via wereldwerk.eu hebt gevonden.

Bekijk rustig welke verzekering het beste bij je past, en kijk daarbij ook goed wat je huidige verzekering reeds voor dekking biedt, dit om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent, dat scheelt weer in de kosten. Soms ben je ook bij de werkgever al verzekerd en is een extra verzekering niet altijd nodig. Check ook altijd de voorwaarden van een verzekering, met name voor gevaarlijk werk en/of gevaarlijke sporten. Twijfel je? Bel dan altijd met jouw verzekeraar om uitsluitsel te vragen en vraag hen indien nodig e.e.a. schriftelijk te bevestigen.